Tensta BBK

Referat: Blacke Utveckling - Tensta BBK

(16-4, 4-12, 12-8, 6-12)

Puh! En högdramatisk match som svajade fram och tillbaka.
Tensta inledde med att ta ledningen med 4 p ganska omgående. Speglade inte matchbilden alls och innan 1 period var klar så ledde vi med 16-4 - vilket iofs inte heller riktigt speglade matchen. Vi drog också på oss lite onödiga fouls vilket senare skulle visa sig dyrbart...

Andra perioden var lite avslagen från vår sida. Tensta vädrade morgonluft och tog igen nästan hela ledningen. Till halvtid stod det 20-16. Nu var siffrorna en mer korrekt spegelbild av matchen.

I tredje skärpte vi oss och spelade riktigt bra under stundom, men det kändes som att vi skulle behöva plocka fram syrgasen till fjärde...

Eftersom vi hade en 8-poängsledning när vi gick in i fjärde så var instruktionerna att spela långa anfall, dvs att hålla bollen länge och låta klockan gå. Vidare behövde vi spela försiktigt i försvar då bl.a. Wille hamnat i foul-nöd.
Den strategien genomfördes sådär. Vi stressade avslut och Wille fick sin 5:e foul efter 2/3 in i fjärde. Tensta gnagde sakta ikapp. Några minuter kvar och vår 8-poängsledning hade krympt till 2 poäng. Nu kunde vi inte spela på klockan längre. Dessutom lagfoul emot oss. Bara att plocka fram pannbenen och jobba stenhårt - och utan att foula! Det fungerade bra! Douglas B, Liibaan och Omar satte de sista 6 poängen och vi kunde till sist vinna med 4 p. Grymt stark kämpainsats av alla 6 spelare! Grymt drama!

Ett jättestort tack till Björn N och Karin G för sekreteriats-insats! Ett särskilt stort tack också till Douglas N som kom och hejade med skadad hand!